Fotografer til dit bryllup

Bryllupsfotografering

Bryllupsfotografering – Tips til den store dag

At vælge den perfekte fotograf til dit bryllup er som at spille russisk roulette. Du ved aldrig helt hvem du får eller hvor gode de er. Du ved ikke,  hvad kan gå galt. En professionel fotograf vil opkræve fra 3.000 til 20.000 kr. eller mere for dit bryllup. Når brylluppet er færdig,  vil billeder og video være den eneste optegnelse over din vigtige dag. Det bliver kun gjort én gang,  og der er ingen ”fortryd” knap.

bryllupsfoto1

Din første opgave

Din første opgave bør være at planlægge ceremoniens start og sluttidspunkt så tidligst som muligt,  fordi du betaler for de antal timer,  som din fotograf står til rådighed. , bryllupsfotografering.

At vælge den rigtige bryllupsfotograf

At vælge den rigtige bryllupsfotograf er en af de vigtigste afgørelser når et par planlægger deres bryllup. En god fotograf kan fange essensen af et bryllup i billeder,  der varer evigt. Der er hovedsageligt to typer bryllupsfotografering: traditionelt og reportage. Traditionel bryllupsfotografering indebærer opstillede fotos,  mens reportage fotografering er mere uformel,  hvor fotografen forsøger at blande ind i begivenhederne så diskret som muligt. Denne stil er populær hos yngre par,  der værdsætter mere kreativitet i deres billeder. Denne stil placerer også et større ansvar på fotografen,  der stadig skal dække alle de vigtige øjeblikke,  mens de opholder sig i baggrunden og venter på nogle uventede perler.

bliv_bryllupsfotograf

 

Erfaring

Erfaring: Har denne person taget billeder ved andre bryllupper? Har vedkommende et fuldtidsjob som fotograf eller er der tale om en hobby? , Stil: Sørg altid for at se fotografens tidligere arbejde. Har de billeder,  som du ser,  den stilart som du godt kan lide? Ønsker du en blanding af sort og hvid eller kun farvefotos?

Hvem møder op? Er det den fotograf som du har taget kontakt til,  der vil lave bryllupsfotografering,  eller vil firmaet sende en anden,  som er tilgængelig? Det sker faktisk oftere,  end du kan forestille dig at det pågældende firma sender en anden fotograf,  end den som du har talt med.

bryllupsfoto2

Vær sikker på,  at du ved,  hvilken fotograf der vil være der og at du har set hans / hendes arbejde forinden. , Personlighed: Er fotografen,  som skal tage billederne,  en som du kan arbejde med? Er “kemien” tilstede?

Udseende: Spørg fotografen hvordan han / hun har til hensigt at klæde sig til begivenheden. Er denne person velplejet?

Pris: Det sidste du skal gøre er at vælge en fotograf ud fra prisen alene. Er den pris som fotografen har foreslået indenfor dit budget? Hvis ikke,  er den ekstra pris det værd? Sørg for at du har et overblik over alle omkostninger,  herunder genoptrykning af billeder,  album og eventuel cd eller dvd. , Levering: Sørg for at få præcise datoer for hvornår dine billeder er færdige. Herunder billeder til takkekort,  album,  cd / dvd,  billeder af brudeparret,  bruden,  brudgommen,  familien osv.

bryllupsfotograf_bryllupsbilleder

Tilbuddet: Uanset om det er a la carte eller en pakkeløsning som du køber,  skal du sørge for at du forstår,  præcist hvad du får. Er der plads til ændringer,  og i så fald hvor meget vil det koste at gøre det? Nogle gange er pakkerne faste,  og nogle gange kan det tilpasses efter behov,  så spørg. Hvor meget tid vil han / hun bruge? Hvad hvis du har brug for mere tid?

Kontrakt: Sørg for at få noget på skrift,  helst i form af en kontrakt på bryllupsfotografering. Sørg for at gennemlæse kontrakten og forstå den. Er den fair? Er alt præciseret? Hvis noget går galt er det kun hvad der er skrevet der virkelig tæller,  ikke hvad der var lovet mundtligt. Sørg for,  at du ikke har nogen tvivl før du skriver under. Hvad siger kontrakten om aflysninger eller fotografen ikke kan komme?

professionel-bryllupsfotograf1

Referencer: En personlig reference fra nogen der tidligere har arbejdet med fotografen,  er den bedste form for reference. Få en liste over referencer fra fotografen og tjek dem personligt. En fotograf der ikke har referencer eller er bange for at give dem til dig,  er nok ikke den person,  du har brug for at ansætte.

Spørgsmål til en bryllupsfotograf:, Har du fotograferet et bryllup før?, Har du en assistent til din bryllupsfotografering?, Har du backup-udstyr og er det den samme kvalitet som det primære udstyr?

0113

Hvad tid vil du begynde og hvor længe vil du blive?, Hvornår vil optagelserne være klar?, Er det os der har rettighederne til optagelserne?

Er der vandmærker på optagelserne?, Hvor meget koster det ekstra for bryllupsfotografering uden vandmærke?

Får vi lov at beholde vores negativer?, Hvor længe tror du beholder negativer og vil du sælge dem til os?, Bruger du højhastighed film til at eksponere naturligt lys?

Har du tele- og vidvinkelobjektiver?, Hvordan vil du være klædt?, Vil du behandle og udvikle dine egne film og billeder?De vigtigste ting på kontrakten: Navnet eller firmaet på fotografen, Tidspunkt hvor han/hun ankommer og går, Antallet af billeder der bestilles, Beskrivelse af pakken du har bestilt og alt hvad pakken indeholder

fotografer_og_bryllupsfotografering

En liste over priser for forstørrelser. Hvis bryllupsfotografen har en brochure med priser så få fotografen til at notere priserne på brochuren,  som du vil blive opkrævet for bryllupsfotografering.

Alle ekstra udgifter,  tjenesteydelser,  moms,  skatter,  rejser osv. .. Få de nøjagtige omkostninger på kontrakten., En forklaring på,  hvad der sker,  hvis din fotograf ikke dukker op.

Dato og indbetalte beløb,  og hvor meget der stadig mangler at blive betalt for bryllupsfotografering.

Dit navn,  adresse og telefonnummer. Navne og adresser på det sted hvor din bryllupsfotografering skal foregår og hvor receptionen finder sted.

0096

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fotografer til dit bryllup